Σελίδες

Γενικότητες

Για ποιο πράγμα να γράψει κανείς και ποιος να διαβάσει; Δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι όταν πιστεύουμε πως μια αλλαγή θα έρθει μέσα από τα blogs και καθόμαστε και γραφούμε και σκεφτόμαστε, κανένας δεν διαβάζει και κανένας δεν νοιάζεται στην πραγματικότητα… Αυτή είναι η πραγματικότητα… Έχουμε γίνει άνθρωποι της τσόντας του ελαφρολαϊκού, του καναπέ…  
Τίποτα δεν θα αλλάξει και τίποτα δεν θα γίνει όπως πρώτα. Εξάλλου δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο. Ζούμε σε μια εποχή που υπάρχει τόση πολύ πληροφόρηση και τόσο παραπληροφόρηση που χανόμαστε μέσα στην αέναη αναζήτηση και στο τέλος έχουμε ξεχάσει τι πραγματικά αναζητούσαμε. Κάθε φορά θέλω να ψάξω κάτι συγκεκριμένο και καταλήγω να παίρνω γνώσεις για κάτι τελείως άχρηστο (φαινομενικά) για έμενα!
Έντονο το πολιτικό σκηνικό στην χώρα μας μιας και μας θυμήθηκαν οι μεγάλες δυνάμεις και είπαν να μην μας αφήσου  στις Mercedes και στις BMW μας. Γιατί όλοι φωνάζουμε αλλά κατά τα άλλα όλοι βολεμένοι είμαστε κάπου.
Λάθος, ολοι είναι βολεμένοι μέχρι να τους δείξεις αυτό που θα μπορούσαν να έχουν, εάν δεν ασπαζόντουσαν με παρωπίδες αυτά τα οποία φωνάζουν μέσα στο πλήθος.
Μπορούμε να έχουμε φυσικά, πολλά περισσότερα από αυτά που μας έχουν αφήσει να φανταζόμαστε. Μπορούμε να έχουμε πολλά περισσότερα από αυτά για τα οποία μαχόμαστε.
Κι όμως κανένας δεν λέει τίποτα και κανένας δεν κάνει τίποτα. Τι κάνουμε κρυβόμαστε σπίτια μας πίσω από τις οθόνες μας, έχουμε βολευτεί στους καναπέδες μας και λέμε εκ του ασφαλούς όλα όσα φοβόμαστε να φωνάξουμε ανοιχτά … και αυτό για ποιο λόγο;